Δοκιμαστικό μάθημα με τον Αντώνη

Μαθήματα μπάσου Καλλιθέα – Περιστέρι

Μαθήματα μουσικών οργάνων

Το Music Road είναι ένας Σύλλογος Μουσικής Εκπαίδευσης ο οποίος έχει ως στόχο να προάγει τη μουσική παιδεία και να την καταστήσει προσιτή σε όλους.

Τα μαθήματα γίνονται ομαδικά αλλά και ιδιαίτερα. Mε μοντέρνες και διαδραστικές μεθόδους διδασκαλίας όπου εκτός απ’ το καλλιτεχνικό αισθητήριο του παιδιού, καλλιεργούν την ομαδικότητα, τον ευγενή ανταγωνισμό, συναγωνισμό και συμβάλουν στην κοινωνικοποίηση του.

Το παιχνίδι είναι ένα μεγάλο μέρος της διδασκαλίας του M.R.

Πιστεύουμε (όπως έχει παραδεχθεί από εκπαιδευτικούς και ψυχολόγους ανά τον κόσμο), ότι μέσα από ειδικά διαμορφωμένα παιχνίδια, τα παιδιά μέσω της διασκέδασης συγκεντρώνονται αποτελεσματικότερα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και κατανοούν βαθύτερα τις πληροφορίες που λαμβάνουν ως «κανόνες» του κάθε παιχνιδιού γιατί χρειάζεται νά τις ανακαλούν διαρκώς στο μυαλό τους.

Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Προκειμένου τα παιδιά να την χρησιμοποιούν για ηλεκτρονικά παιχνίδια, μέσα δικτύωσης κ.α. στο M.R. μαθαίνουν να την χειρίζονται εποικοδομητικά μέσω synthesizers, tablets, υπολογιστών, πεταλιέρες κλπ και να παίζουν μουσική από αυτά, ακόμα και απ΄ το τηλέφωνο τους.

To Professional Class του M.R. μπορεί να οδηγήσει τους μαθητές σε επαγγελματικό επίπεδο κλασικής και μοντέρνας μουσικής μέσα από μια σειρά υποχρεωτικών και προαιρετικών μαθημάτων πέραν του οργάνου, όπως θεωρία, Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα, Μοντέρνα σύνθεση, Dictee (γραφή παρτιτούρας εξ΄ ακοής), εργαστήρια “play in a band”, μουσική παραγωγή, προγραματική-κινηματογραφική μουσική, programming (synthesizers), sampling-sequencing, sound design, ειδικό τμήμα προετοιμασίας για το Πανεπιστήμιο της Μουσικολογίας, και σχολές Δραματικής (τραγούδι- ερμηνεία).